Maker Faire Zadar

Ponosni smo na to što se grad Zadar ucrtao na svjetsku kartu gradova koji realiziraju ovaj poznati festival znanosti i inovativnih tehnologija.

Maker Faire na razini cijelog svijeta okuplja entuzijaste, kreativce, inovatore, kojima je zajednički nazivnik razmišljanje izvan okvira na putu prema kreaciji, bilo da se radi o npr. „gadgetu“, električnom biciklu ili umjetničkoj instalaciji koja se napaja solarnim sustavom.

Sudionici Maker Fairea su osobe koje nisu ograničene godinama, nacionalnosti, strukom ili obrazovanjem, već ljubavi prema stvaranju unutar SteAm područja. Tako će građani grada Zadra imati priliku upoznati se sa inovacijama, projektima i proizvodima 80 inovatora iz preko 10 zemalja EU, ali i družiti se s njima, upoznati njihov način razmišljanja i ideje. MakerFaire je posebno orijentiran za djecu koja će imati priliku sudjelovati na zanimljivim radionicama u organizaciji naših inozemnih i nacionalnih izlagača.

Za kraj ćemo citirati krovnu organizaciju MakerFaire: „MakerFaire, najveći show na svijetu, obiteljski festival inovacija, kreativnosti i snalažljivosti. Zamislite budućnost i nadahnite se!“

Više o programu i vremeniku realiziranja ovdje ili na našoj mrežnoj stranici te mrežnoj stranici Maker Faire Zadar

 

Prijave za sudjelovanje vrše se putem sljedećeg linka: https://zadar.makerfaire.com/

LOKACIJA

Kazalište lutaka Zadar

Kazališta lutaka Zadar

Sokolska ulica 1, 23000 Zadar, Croatia

Hrvatsko Narodno kazalište Zadar​

Široka ul. 8, 23000, Zadar

Forum Zadar